Galaxy broek maken

Hoe maak je zelf een galaxy jeans met acryl verf! Één van de grootste ontdekkingen dit jaar was voor mij wel dat ik kennis kreeg van het feit dat acryl verf niet uit kleding gewassen kan worden.Niet leuk als het op je kleding komt wanneer het niet de bedoeling is. 🙀
Maar het opent ook vele deuren de deuren naar diy your own fashion. Alles wat je ziet op kleding qua tekst of tekening…..kan jij nu ook! Vandaar dat ik zo happy van deze ontdekking werd.

Galaxy print vind ik ik sowieso leuk. Dus ja waarom easy beginnen … Gewoon maken wat ik graag wil. En dat heb ik gedaan en …. Ben best tevreden over het eind resultaat.

Wat heb je nodig
– bleek (is een optie)
– spray flacon dit heb je nodig om de bleek er op te spuiten
– acrylverf
– spons ( in stukken geknipt)
– bord om verf op te doen (ik neem wegwerp bordjes,ruimt lekker snel op)
– kwast(jes) om de verf van het bord op je spons te doen
– kranten/vuilniszak om onder én tussen de stof te doen ivm doordrukken
– bakpapier
– strijkbout

Tijd: ongeveer 30 minuten

Start

Leg een ondergrond neer onder je textiel , en kranten tussen de stof binnen in, zodat de textiel niet door drukt. En ik heb het vast getaped zodat mijn textiel niet zou verschuiven.

Hier heb ik met 1 x spuiten met bleek op de stof begin vlekken gemaakt, deze kleur die dan ontstaat vind ik een mooi begin effect hebben voor de start fase. Ja ja ziet er ranzig uit I know.


Heb je tijdens het drogen van de bleek mooi de tijd om de rest klaar te zetten.

Wat je nu gaat doen lijkt ingewikkelder dan het is het is namelijk simpel.
Ik gebruik hier even een foto van een ander kleding stuk waar ik ook deze print op heb gemaakt.
Met donkerblauw of paars ga je om de bleek plek heen ‘deppen’ rond om. Let hier bij op dat je niet te veel verf op de spons hebt. Dep anders voor de zekerheid eerst op het bordje ‘proef’ je kunt namelijk beter te weinig verf hebben en later nogmaals aan te brengen. Dan een te aanwezige vlek proberen weg te werken… Dat lukt namelijk niet!

Ik heb in de bleek vlek wat wit gedaan om meer diepte te creeren. Maar dat moet je natuurlijk zelf weten.
Daarna ga je op de lege plekken die nog op je jeans/broek hebt opvullen met bijvoorbeeld een afdruk met blauw te maken en met paars er om heen. Één tip werk van binnen uit begin met de vlek in het midden en omrand deze met een andere kleur en evt een andere kleur.

De sterretjes maak ik door gewoon met wit te spatten (let daarbij op om je omgeving..muren tafels enz enz) de sterretjes heb ik gemaakt door een X de maken met heeeeeeel weinig witte verf en de strepen van de X / \ langer uit te trekken.
Toevallig had ik nog een tekening van een planeet dus werd wat enthousiast en heb die er ook bij gemaakt. Of het meer waarde heeft.. Daar ben ik nog steeds niet uit.
De verf kleuren die ik gebruikt heb zijn donkerblauw goud wit en paars.

Zie hier het eind resultaat!

Daarna heb ik het een paar uur laten drogen. Acrylverf droogt snel dat is wel fijn.
Daarna pak je een stuk bakpapier en strijk je over de tekening heen, heet en vrij lang! Blijf je bout bewegen niet op 1 plek blijven hangen, dit om verbranden tegen te gaan.
Door het strijken zorg je er voor dat je de verf permanent op je kleding blijft.
Was het de eerste keer apart en binnenstebuiten! Om te kijken hoe en of het nog af gaat geven. Je hebt zoveel verschillende merken dat ik er niet mijn handen voor in het vuur wil steken om te garanderen dat alle verven op je kleding blijft zitten.
En klaar ben je!

Is het nog niet geheel duidelijk kun je hier onder kijken bij de foto’s van het shirt wat ik daarna gemaakt heb.

Drogen!!

Tape verwijderen.
En strijken!

Dit bericht werd geplaatst in beauty, Diy en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie